2014 - US Cyclocross National Championships Schedule

2014 - US Cyclocross National Championships Schedule

Tuesday January 7, 2014
Time Event Distance Description
2:00 pm - 6:00 pm Registration/Packet Pick-Up Location TBD
2:00 pm - 6:00 pm Course Open

Wednesday January 8, 2014
Time Event Distance Description
8:00 am - 2:00 pm Registration/Packet Pick up No Day-of Reg
8:00 am - 8:45 am Course Open Closed 15 min prior to first race
9:00 am Cyclo-cross Female Non-Championship 40 min
10:00 am Cyclo-cross Male Non-Championship 10-29 40 min
11:00 am Cyclo-cross Male Non-Championship 30-39 40 min
12:00 pm Cyclo-cross Male Non-Championship 40-99 40 min
1:00 pm Awards (All Non-Championships) Valmont Bike Park
1:05 pm All PreJ Pre J Course
2:00pm Cyclo-cross Female Single Speed 40 min
3:00pm Cyclo-cross Male Single Speed 40 min
4:15 pm Awards (All Single Speed) Valmont Bike Park
5:00 pm Course Closed

Thursday January 9, 2014
Time Event Distance Description
8:00 am - 8:45 am Course Open Closes 15 min prior to first race
8:00 am - 2:00 pm Registration/Packet Pick-Up No Day of Reg
9:00 am Cyclo-cross Male Master 60-64 40 min
9:01 am Cyclo-cross Male Master 65-69 40 min
9:02 am Cyclo-cross Male Master 70+ 40 min
10:00 am Cyclo-cross Female Master 55-59 35 min
10:01 am Cyclo-cross Female Master 60+ 35 min
11:00 am Cyclo-cross Male Master 55-59 40 min
12:15 pm Awards (M 60-64, 65-69, 70+, 55-59, W 55-59, 60+) Valmont Bike Park
1:00 pm Cyclo-cross Female Master 45-49 35 min
1:01 pm Cyclo-cross Female Master 50-54 35 min
1:05 pm All PreJ PreJ Course
2:00 pm Cyclo-cross Female Master 40-44 Cat 1/2/3 40 min
3:00pm Cyclo-cross Male Master 50-54 Cat 1/2/3 45 min
4:15 pm Awards (W 45-49, 50-54, 40-44, M 50-54) Valmont Bike Park
5:00 pm Course Closed

Friday January 10, 2014
Time Event Distance Description
8:00 am - 2:00 pm Registration/Packet Pick-Up No Day of Reg
8:00 am - 8:45 am Course Open Closed 15 min prior to first race
9:00 am Cyclo-cross Male Master 45-49 Cat 1/2/3 45 min
10:00 am Cyclo-cross Female Master 30-34 Cat 1/2/3 40 min
11:00 am Cyclo-cross Female Junior 17-18 30 min
11:01 am Cyclo-cross Female Junior 15-16 30 min
11:45 am Cyclo-cross Male Junior 15-16 30 min
12:30 pm Cyclo-cross Male Junior 13-14 20 min
1:00 pm Cyclo-cross Female Junior 13-14 20 min
1:05 pm All PreJ
1:45 pm Cyclo-cross Male Junior 11-12 20 min
1:46 pm Cyclo-cross Female Junior 11-12 20 min
2:15 pm Cyclo-cross Male Junior 9-10 20 min
2:16 pm Cyclo-cross Female Junior 9-10 20 min
3:15 pm Cyclo-cross D1/D2 Collegiate Team Relay 4 laps
4:00 pm Awards (Friday Masters and Juniors Events) Valmont Bike Park
5:00 pm

Saturday January 11, 2014
Time Event Distance Description
8:00 am - 2:00 pm Registration/Packet Pick-Up No Day of Reg
8:00 am - 8:45 am Course Open Closed 15 min prior to first race
9:00 am Cyclo-cross Male Master 40-44 Cat 1/2/3 45 min
10:00 am Cyclo-cross Female Master 35-39 Cat 1/2/3 40 min
10:50 am - 11:20 am Elite/U23 Rider Practice Only
11:30 am Cyclo-cross Female Collegiate D1 40 min
11:31 am Cyclo-cross Female Collegiate D2 40 min
12:30 pm Cyclo-cross Male U23 19-22 50 min
1:30 pm Cyclo-cross Male Master 35-39 Cat 1/2/3 45 min
2:30 pm Cyclo-cross Male Master 30-34 Cat 1/2/3 45 min
3:45 pm Awards (All Saturday Events) Valmont Bike Park
4:00 pm - 5:00 pm Elite/U23/Collegiate Rider Practice Only

Sunday January 12, 2014
Time Event Distance Description
8:00 am - 2:00 pm Registration/Packet Pick-Up No Day of Reg
8:00 am - 8:45 am Course Open Closed 15 min prior to first race
9:00 am Cyclo-cross Male Collegiate D2 50 min
10:00 am Cyclo-cross Male Collegiate D1 50 min
11:00 am Cyclo-cross Male Junior 17-18 Cat 1/2/3 40 min
12:00 pm - 12:40 pm Elite/U23 Women Rider Practice Only
12:40 pm - 1:20 pm Elite Men Rider Practice Only
1:30 pm Cyclo-cross Female Elite/U23 17+ Pro/Cat 1/2/3 40 min
2:45 pm Cyclo-cross Male Elite 19+ Pro/Cat 1/2 60 min
4:00 pm Awards (Collegiate Men D2, D1, Collegiate Team Relay, Collegiate Omnium, Elite/U23 Women, Elite Men) Valmont Bike Park

News Item: